Joulu meni. Ja joulukuu. Ja tammikuukin. Enkä ehtinyt edes laittamaan kuvia joululahjoista. No nämä menivät ainakin ihanaiselle mummolleni. 85 Vee!!!

 

 

Mummon patakintaat näyttivät jo niin kuluneilta, että ajattelin näistä olevan tarvetta. Kankaana suklaanruskea 100 % puuvilla ja täytteenä villaa ja farkkua. Kintaiden varret ovat pidemmät kuin yleensä ja patalaputkin reilun kokoiset. Koristelin kintaat tuollaisilla virkatuilla kukilla ja patalaput isoäidinneliöillä. Puuvillaa lankana, joten nämä voi pestä 60 asteessa.

 

 

No se siis joulusta, joka on muuten taas ihan kohta! Enää sellainen kymmenen kuukautta ja sitten se on taas täällä. Nauru

 

Kohta on kuitenkin kesä ja on parasta alkaa jo varautua sen tulemiseen, koska yleensä on aina myöhässä. Meillä tosin näkymät eivät ole vielä kovin kesäiset...

 

 

Mutta ei se haittaa. Olen alkanut orientoitua kesän tulemiseen Arnon johdolla.

 

 

Sellaisen henkilön, jonka sormet jo syyhyävät päästä muokkaamaan pihamaata ja laittamaan kaiken maailman kasveja, kannattaa ehdottomasti ostaa kyseinen opus. Ihana kirja! Olen lukenut sen läpi varmaankin kymmenen kertaa ja selailen sitä päivittäin, koska se inspiroi. Jo tuo kansi saa hyvälle tuulelle. Ihana kesä!

Ja katsokaahan mitä havaitsin eräänä päivänä!

 

Orkidea oli alkanut tehdä kukkanuppuja!

 

Ja kasvipoteissa näkyi elon merkkejä.

Olen ostanut jo varmaankin kaksikymmentä pussia erilaisten kasvien siemeniä. Kaikki lajikkeet eivät millään mahdu kasvimaahan ja pienen pieneen kasvihuoneeseen, mutta on mukava ottaa selvää uusien kasvien kasvatukseen liittyvistä asioista. Esikasvattaako vai ei? Millainen kasvualusta? Avomaalle vai kasvihuoneeseen?

Koskapa en pääse vielä aikoihin ulos touhuamaan kaivoin langanloput taas esille ja aloin neuloa sukkia ja lapasia. Ja yhden liivinkin neuloin, mutta sivusaumat ovat vielä ompelematta.

 

Sänky sai uuden peiton. Ihana ruskean vihreä tafti!

 

Jään odottamaan kesää! Tänään se on jo yhden päivän lähempänä.

 

Moikkelis!