Onpas pitkä aika viimeisestä kirjoituksesta! Kevät todellakin rynnisti vauhdilla kesäksi. Vai voiko tätä aikaa vuodesta kutsua jo kesäksi, kun lämpömittari näytti aamulla 3,5 Celsiusta? Alkaa aika pahaenteisen samalla tavalla kuin viime kesä. Toivottavasti lämpenee.

Eilen illalla sisällä istuessa, kun ulkona tuuli kaatoi puita, vettä tuli vaakatasossa ja talossa ei ollut sähköjä, teki melkein mieli jo tarttua paksuun villalankaan. Ihan tuli syksyinen olo. Postin tuoma SK:n kesänumero muistutti  kuitenkin siitä, että teoriassa eletään kesäaikaa, jolloin kuuluu tehdä neulomuksia ja virkkauksia ohuemmista ja vilpoisemmista langoista ja ompeluksia kesäisistä kankaista.

Onneksi ulkona näyttää jo jossain määrin kesältä.

 

1244181863_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

Viimeinkin kuva kasvihuoneesta, jonka rakensin pääasiassa appiukon kanssa. Mies teki viimeistelytöitä nakuttelemalla listoja reunoihin. Huone on kooltaan 2x1,5 m ja kaksinkertaisesti muovitettu. Sisälle tein laatikot ulkona olleesta ja siksi jo vähän harmaantuneesta hienosahatusta laudasta, joilla korkeutta reilu 20 cm. Kasvihuoneessa on tuuletusluukku takaseinässä, kolmion oikeassa puoliskossa. Vaikka "koppi" onkin aika pieni kasvihuoneeksi, se tuulettuu kuumallakin säällä hyvin, kun tuuletusluukun ja oven jättää auki. Kokeiltu on!

Kasvihuone on muuten sijainniltaan loistopaikassa, koska siihen paistaa aurinko aina aamu viidestä myöhäiseen iltaan. Aurinko kulkee nimittäin "kopin" taitse. Kuten kuvasta näkyy, asukit ovat jo huoneessa ja ulos penkkiin tulevat kurkut ja kurpitsat pakoilevat siellä vielä kylmää. Kaiken kaikkiaan olen kasvihuoneeseen oikein tyytyväinen.

Huoneen oikealla puolella ovat harson peittämänä kasvilaatikot. Laatikot ovat kokoa 90x90 cm ja niitä on neljä peräkkäin. Tehty samasta laudasta, josta kasvihuoneen laatikotkin.

 

1244181889_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

Kuvan oikeassa laidassa olevaan makkaran muotoiseen kohopenkkiin on tarkoitus istuttaa lämpöä vaativia kasveja eli avomaan kurkkua ja kurpitsaa. Paikka on erittäin lämmin, koska aurinko paistaa siihen koko päivän. Taustalla pilkottaa raparperipuska, joka sai paeta kasvihuoneen tieltä.

 

1244181913_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

Vielä pieni kurkistus yrttipenkkiin, jossa valkosipulikokeilut ovat hyvässä kasvussa. Penkistä puskee jo esiin myös salvia, sitruunamelissa, oregano, ruotiselleri, ruohosipuli, timjami, jääsalaatti, minttu, basilika ja rakuuna. Myös kähärä- ja sileälehtinen persilja sekä tilli ja vihersipuli ovat itäneet, joten niiden kasvua odotellaan kärsimättömänä.

Tällä kertaa ei mitään käsitöitä! Voitteko kuvitella, että en ole neulonut, virkannut tai ommellut yhtään mitään! En edes aloittanut! Olen kyllä ihaillut monia hamemalleja ja suunnitellut niiden ompelua, mutta eiliseen asti ulkona ja puutarhoilla on ollut niin paljon mukavampaa, että kaikki muu on jäänyt taka-alalle. Mutta ei huolta, kyllä niidenkin aika tulee. Ostin Korialta 600 g Floricaa ja neljä kerää Jussia, joten lankoja ja kankaita ei ole unohdettu!

Seuraavan kerran toivottavasti myös jotain käsitöitä.

 

Moikkelis!