Ongelma. Sain ystäväni vanhemmilta lahjoituksena vauvan sängyn. Vuosimallia 60-/70-luku. Sänky on hyvässä kunnossa, ottaen huomioon sen iän - ei pakkelia, puuttuvia paloja tms. Suunnitelma nro 1 oli, että karhennan pinnan ja maalaan helmiäishohtoisella maalilla. Hionnan alussa huomasin, että maalikerroksia on neljä tai viisi. No se ei sinänsä ole mikään ongelma, koska minulla on käytettävissä kaksi erikokoista hiomahiirtä. Toinen huomio oli, että uloin maalikerros oli ei-vesiohenteista maalia, eli jotakin akrylaattia tai vastaavaa. Muovimainen "nahka" puun päällä. Tämä taas tarkoitti sitä, että maali oli saatava pois. Kolmas huomioni oli, että itse asiassa maalit sai aika helposti pois ja alta paljastui kaunis koivupinta. Tämä johti siihen, että päätin hioa kaikki maalit pois ja petsata sängyn.

Prisman lehdessä havaitsin, että kyseiseen puljuun oli tullut uusi puuvaha/-maalisarja, jossa oli aika kivoja sävyjä ja toisekseen vielä ympäristömerkittyjä.

 

 

Kävin jo tutustumassa uutuussarjaan ja vaikutti aika hyvältä. Pohdintaan jäi käytänkö vahaa vai maalia, koska tuohon sarjaan kuuluu molempia. Ja mikä parasta, uskaltaa käyttää pienen lapsen sänkyyn, koska maalikin oli maitopohjaista! Ja kookoksen tuoksuista!

Ja tämä ei ole mikään mainos!!! Olen innoissani, kun kerrankin valmistetaan jotakin sellaista, josta kaikki tarpeettomat myrkyt on jätetty pois!

Ja miten nuo muumit nyt liittyvät tähän asiaan? No, minun pitäisi tietysti sitten saada uusittuun sänkyyn jotakin suloista pehmeää. Ajattelin tehdä sängyn reunapehmusteen Finlaysonin muumikankaasta. Mutta niitä on niin monta erilaista ja ihanaa... Katselin hintojakin ja keksin, että ostankin pussilakanan ja puran sen, jolloin kankaan metrihinta melkein puolittuu ja kaupan päälle tulee vielä valmiiksi ommeltu tyynyliina. Nerokasta, eikö?

Tänään pitää kyllä marssia vielä Eurokankaaseen ja tarkistaa, että onko siellä jotain vastaavaa myynnissä...

Sitten vielä ilouutisia neulerintamalta. Valmistuneena on vauvan villatakki samaisesta woolin neliraidasta, josta aiemmin postasin neuloneeni vauvan hatun. Kuvaa en vielä muistanut ottaa, mutta jospa senkin saisi aikaiseksi. Ompeluiden osalta edistystä on tapahtunut lähinnä korjausompeluiden ja kestovaippojen suhteen. Korjasin miehen yhdet farkut ja laskin, että nyt on ommeltuna 11 sisävaippaa. Kuuteen olisi vielä valmiiksi leikatut "osaset".  Jatkuu aiheesta myöhemmin.

Moikkelis!