Lupasin tehdä anopille syntymäpäiväkakun. Ajattelin ottaa teemaksi "isojen tyttöjen kakun", kun anoppi on kuitenkin jo päälle viisikymppinen. Tyttömäisyyttä kakkuun päätin tuoda vaalenpunaisen marsipaanin avulla.

 

 

Muovailin eilen illalla marsipaanista ruusuja omalla ohjeella ja kaksi kissaa - anoppi kun rakastaa kissoja yli kaiken. Kakku jäi vielä koristelua vaille, joten otan siitä ja koristeista kuvia ja esittelen niitä myöhemmin.

Neuleiden saralla on saatu valmistakin aikaiseksi. Toisaalta täytyy tunnustaa, että itselleni tarkoitettu lyhythihainen neuletakki on EDELLEEN kasausta vaille.

 

 

Esittelin jo aiemmin woolin neliraidasta neulotun vauvan hatun ja tuon takin osasetkin olen jo jossain vaiheessa esitellyt. Siinäpä se nyt olisi valmiina. Lanka siis Novitan Wool neliraita, puikot 2,5 mm ja kulutus siinä 150 g:n luokkaa. Napit omista varastoista, eli siis mummon aarteita. Ohje Novitalta, jota hiukan muutin. Reunoihin virkattu pykäreunus. Joku saattaa todeta, että raidathan eivät täsmää, mutta neuloin sillä periaatteella, että pätkääkään lankaa en ota välistä pois saadakseni raidat täsmäämään. Ohjeen mukaan toiseen etukappaleeseen olisi tehty napinlävet, mutta minä virkkasin ketjusilmukkalenkit.

Ja nyt sain vihdoin kaikki valmiiksi leikatut sisävaipat ommeltua! Yhteensä surautin 19 kappaletta. Kunhan tässä jonkin aikaa huilailen, niin teen vielä muutaman pienemmän toisella ohjeella.

Otin käsittelyyn myös anopin Tallinnasta tuomat hahtuvalangat.

 

 

Ensimmäiset Tiuhtis-housut, hiukan muokattuna. Neuloin 3,5 mm:n pyöröllä S-koon ohjeella ja yksinkertaisella hahtuvalla. Resorista tein korkean ja  lahkeista aika lyhyet. Mukavaa ohjeessa oli, että pääteltäviä saumoja ei ollut. Tai no haaran sauman päättelin kolmen puikon päättelyllä. Ensimmäistä kertaa kokeilin ja tulen varmasti käyttämään jatkossakin! Päättelyä siis. Ohjettakin ehkä. Mukavaa ohjeessa on se, että vaipalle tulee hyvin tilaa takaosaan, joten istuvat todennäköisesti suhteellisen hyvin päälle. Vielähän noista uupuu nauha vyötäröltä...

Otin spurtin myös Regian Silk:istä aluillaan olleen vauvan neuletakin kanssa ja kohta on yhdistelmä etu-takakappale valmis. Sittenpä enää hihat ja huppu. Hiukan tuolta lankalaatikosta kuuluu huutoa Katia Sherpa kerien suunnalta, mutta saavat kyllä vielä odottaa!

Moikkelis!