Otin vihdoin kuvia Regia Silkistä neulotusta vauvan villatakista. Vaikka kuinka otin valoisimpaan aikaan päivästä, niin silti kuvista tuli noin tummat. Murr! Salaman kanssa tulee vaan niin kauheita kuvia...

 

                      

 

Tähän settiinhän kuului myös haalarihousut, jotka ovat valmistuneet jo aikoja sitten.

 

      

 

Koko taitaa olla 62/68 cm, joten eihän nuo kyllä ihan pienelle käy. Pitänee neuloa vielä joku kokohaalari tai vastaava ihan pientä kokoa. Harvassa ohjeessa koot vain lähtevät ihan 50 cm:stä. Tietysti jos vähän modaisi ohjetta tms. Mutta olen niin kärsimätön neuloja, että en jaksa montakaan neulomista ja purkamista. Pitäisi sitten sattua melkeinpä kerralla kohdalleen.

Setin ohje taitaa olla Modasta ja lankana tosiaan tumma ja ihan vaalea harmaa Regia silkistä, joka on ihanan pehmoista merinovillan ja silkin sekoitetta. Bongasin tuon langan jo noin vuosi sitten lankakaupan alennuskorista ja hamstrasin sitä puolisen kiloa. Vielähän sitä jäi jäljelle useampi kerä. Varsinkin tuota vaaleampaa sävyä, jota kului vain raitoihin... No lanka on niin ihanan tuntuista, että siitä voi tehdä vaikka kalurin, myssyn tai vaikka villatakin. Haalariin sitä tuskin enää riittää... Onneksi varastossa on Floricaa, Woolia ja Nallea, joten eiköhän niistä yksi haalari synny!

Eilen nappasin puikoille hahtuvalangasta villavaippahousut. Hahtuva niitä anopin Tallinnasta tuomia. Melkeinpä nuo housut tulivat parin tunnin neulomisen aikana valmiiksi. Enää jäi pieni pätkä haaraa ja lahkeensuut tekemättä. Olen pysynyt langan oston suhteen suorastaan ERINOMAISESTI päätöksessäni. En ole ostanut yhtään grammaa uutta lankaa ainakaan puoleen vuoteen! Voitteko uskoa! Lisäksi olen onnistunut tuhoamaan melkoisen kasan jämälankoja. Ja keskeneräisiä neulomuksia on vain eilen aloitetut villavaippahousut. Tähän lankaihanuuksien suhteen radikaaliin toimenpiteeseen oli pakko ryhtyä, kun langoille ja kankaille omistetut kaapit tarvittiin muuhun käyttöön. Nyyh! Kaikenlaisia ihanuuksia on kyllä tullut vastaan, mutta päättäväisesti olen jättänyt ne taakseni. Nyyh!

Yritän taas taistella joku päivä kuvia kuvaamattomista.

Moikkelis!