Nyt se on sitten ohi! Nimittäin äippäloma. Ihana palata takaisin töihin! Ehdinkin olla lomalla puoli vuotta. Myös blogaaminen jäi... Mutta täytyy kyllä todeta, että kotiäitinä olo käy ihan oikeasti työstä! Nostan hattua kaikille kotiäideille! Minusta ei todellakaan olisi siihen "ammattiin".

Minusta tuli äiti 20.12.2009 klo 03.11. Joulun odotuksen, talvipakkasen ja lumituiskun keskelle syntyi ihana pieni, nökönenäinen tyttö, joka vei heti ensiparkaisustaan äidin ja isän sydämen.  Hän on osoittautunut erittäin energiseksi pakkaukseksi. Vauhtia riittää! Tulevana sunnuntaina meillä juhlitaankin sitten puolivuotis synttäreitä. Ajattelinpa tehdä kakun sen kunniaksi!

 

 Noin kolme kuukautta sitten...

 

... ja eilen.

 

Mammalomani aikana panostin myös käsitöihin. Tämä ei siis tarkoita sitä, että olisin tehnyt erityisen paljon käsitöitä, vaan että tein hankintoja, jotka liittyvät käsitöiden tekemiseen. Suurin niistä uusi Jaguarini - eli siis saumuri. Olen saumaillut nyt jonkin verran ja olen ollut erittäin tyytyväinen hankintaan! Saumurihaaveeni ovat eläneet yläasteelta lähtien, jolloin tein vaatteita koulun saumurilla. Hinta on ollut esteenä sen hankkimiselle. Aiemmin ajattelin, että en käytä sitä niin paljon, että sen hankkiminen olisi kannattavaa. Mutta nytpä sen sitten ostin!

Muut viimeaikaiset hankinnat ovat pienempiä. Ostin CAM-neppipihdit ja Prymin Vario-pihdit. Variot ovatkin olleet jo useasti käytössä. Niillä saa tosi kätevästi tehtyä reiät ja kiinnitettyä metalliset nepparit yms. Ja eivät olleet pahan hintaisetkaan.

Joistakin tekeleistäni sain jopa otettua kuvia! Ja meillähän on nyt ihan järjestelmäkamerakin!!! Mies osti, kun kyllästyi pokkariin, jolla ei saa sisätiloissa oikein minkäänlaisia kuvia...

 

 

 

Mekko Ottobren kaavoilla. Kankaana Eurokankaan palalaarista haalittu nk. finecord sametti. Yläosa on vuoritettu puuvillatrikoolla ja helmaan on tyttömäisyyttä tuomassa valkoinen pitsi. Suloinen mekko! Muistaakseni kaavassa oli kokoja noin vuodenikäiselle asti, joten pitänee ommella uusi, kun tuo jäi jo pieneksi.

 

          

 

Ja housut samaisesta kankaasta ja edelleen Ottobren kaavoilla. Vuorin ruutukangas on Hilcon. Resorin sisälle on laitettu kuminauha, joka estää resorin löystymistä käytössä. Ja lisäksi on vielä tuo nauha vyötäröllä, että kävisi meidän tytölle paremmin, kun on niin ruipelo.

Ompelin näillä samoilla kaavoilla kolmet housut, eli kahdet näiden lisäksi - maastokuvioiset ja farkkukankaiset. Yritän saada kuvat otettua niistäkin. Kuvaamatta on myös saumurilla surautetut, puuvillatrikoiset housut ja finecordista ommeltu takki. Saattaa olla muutakin...

 

Moikkelis!