Otin muutaman kuvan Marimekon tehtaanmyymälästä ostamistani kankaista.

 

     

 

Todella vaikea ottaa sellaisia kuvia, joissa värit toistuvat oikein. Ärgh! Alimmaisena puuvillainen, huopamainen kangas, tummansininen. Tai oikeastaan meleerattu tummansininen. Kokeilin vähän reunasta ja vaikuttaisi siltä, että ei kovin helposti purkaudu. Voisi tehdä vaikka jotain nutun tyylisiä, yksinkertaisia. Hahaa! Nytpä mulla tulikin mieleen yksi malli SK:sta, joka oli toteutettu huopamaisesta villafleecestä. Settiin kuului jakku, liivi ja liivihame - lapselle. Olisi varmaan tosi miellyttävä päälläkin. Pitääkin heti etsiä se lehti ja toteuttaa setti tai ainakin jakku ja mekko. Itselle en tuosta kankaasta tekisi, koska a) väri on väärä ja b) tekstuuri on... hmmm... jäykän näköinen. Mutta tytölle tulee tosi ihana setti, joka on käytössä varmasti mukava! Jos vielä vuorittaisi jollakin ihanalla trikoolla...

Kuvissa huopamaisen kankaan yläpuolella on perinteistä Jokapoika-kangasta. Värinä vaalea harmaa. Kangasta on varmastikin sen puolitoista-kaksi metriä. Ei ihan sitä paksua, vaan vähän ohuempaa. Tuosta tulisi ihanan paitajakku... Tämän yläpuolella musta-valkoinen tasaraitatrikoo, määrä noin kaksi metriä.

Ylimmäisenä kuvissa Pieni kukkatori-kangas, vihreäpohjaisena. Tuota kangasta oli palalaarissa myös sellaisena violettisävyisenä, mutta niin pieniä paloja, että niitä ei kannattanut ottaa. Olisi saanut juuri ja juuri kasattua paidan tai vastaavan, mutta kaikki palat olivat vielä eri suuntaan leikattuja, epämääräisen muotoisia jämiä, joten kaavojen asettelussa olisi tosiaan saanut tehdä työtä. Mutta se olisi ollut ihanan värinen! Huoh ja nyyh! On tuo vihreäkin aika ihana. Ja sitä on todella hyvänkokoinen pala - noin kolme metriä! Lienee joku pakan loppu, koska on ihan täysleveä ja suorareunainen pala.

Käväisin eilen Eurokankaassa sekä paikallisessa nappiliikkeessä. Nappiliikkeestä kävin hakemassa erilaisia nyörejä, kun kaikki tuntuu olevan taas lopussa. Oli muuten todella huono valikoima! Ja tuntuivat laadultaan surkeilta. Jouduin valikoimaan yksi kerrallaan, mitä ottaa. 12 metriä sain, mutta ei ihan perinteisiä värejä, koska mm. parempilaatuinen musta ja ruskea oli lopussa. Ja ruskeaahan olisin juuri tarvinnut! Alekorista nappasin myös muutaman takki- ja haalarivetoketjun.

Eurokankaaseen menin odottavin mielin, koska en ole siellä vähään aikaan käynyt. Ajattelin, että nyt on varmasti tullut kaikkea uutta ja ihanaa. Mutta pöh! Ei mitään uutta!!! Sama vanha ja suppea resorivalikoima. Ei mitään ihania ulkoilupukukankaita tai trikoita. Onneksi olen lähdössä reissuun, joten jospa sieltä löytyisi jotain kivaa. Noh, jotain sentään sain Eurokankaastakin...

 

     

 

Ylimmäisenä vahvempaa mustaa ja ruskeaa resoria, kotimaista. Sitä hyvälaatuista. Vielä oli jonkin verran kotimaisia resoreita jäljellä, mutta osa väreistä oli jo korvautunut ulkomaisella. Myyjältä kyselin, että mitä mieltä hän niistä on. Sanoi vaan, että tuntuu "lörpömmältä" kuin kotimainen ja epäilee, että menettää muotoaan jo ensimmäisessä pesussa. Kiva! Not! Tiedoksi vaan, että meikäläinen siirtyy kyllä sitten resoreiden osalta nettikauppojen asiakkaaksi. Saahan kotimaisia ja laadukkaita resoreita mm. Myllymuksuilta. Ja värivalikoimaakin löytyy kivasti!

Noista Eurokangas-hankinnnoista... Resoreiden alapuolella oleva harmaa kangas on neulosfleeceä, kuten myös alimmainen vihreäkuvioinen. Aivan ihanan tuntuista! Todella samanoloinen kuin softshell-kangas. Värit toistuvat kuvassa juuri oikein (ainakin omalla näytöllä), joten tuo vihreä on juuri tuollainen tumman mintunvihreän ja turkoosin sekoitus. Ja kuvio ihanan retrohtava. Fleecejen välissä oleva kuviollinen kangas on ulkoilukangaspalalaarin löytö. Ihana kuosi! Kangasta on varmastikin pari metriä ja siitä tulisi ihana takki itselle tai tytölle takki ja haalari. Ei ole mitään kalvokangasta. Palalaarissa olisi ollut sitäkin, kirkkaan keltaisena ja neon oranssina, mutta kamalan jäykän tuntuista! Ja laskeskelin, että jos itse tekee ulkohaalarin kalvotetusta kankaasta ja teippaa saumat yms., niin hintaa tulee enemmän kuin kaupan puvulle. Ja kun tuosta kankaan kulutuksenkestosta ei ole mitään tietoa...

Vielä piti mainita jo aiemmin hankkimani kankaat .

 

     

 

Marimekon Leijona ja Jäniksen vuosi markiisikangas. Alennuksesta löydetty. Pohjana kummassakin tumma grafiitin harmaa. Tarkoituksena on tehdä kankaista kasseja tms. Pitänee alkaa suunnitella, mitä tästä kaikesta kaapintäytteestä tekisi.

Moikkelis!