Ikkunasta kun katsoo, niin mikä ihana auringonpaiste siellä onkaan! Kevät on ihan selvästi tulossa! Laitoin tänään postia Isoäidille. Saisivat lähettää minulle jo ne lupaamansa "hyvitykset"...  Juttuhan meni niin, että tilasin viime keväänä kurpitsan siemeniä ja yksikään niistä ei itänyt. Kyseessä oli tietyt kaksi lajiketta. Kaikki muut siemenet kyllä itivät, mutta nuo kurpitsan siemenet eivät. Isoäidiltä sain ystävällista palvelua, tietoa ja neuvoa liittyen kyseisten lajikkeiden kasvattamiseen. Lupasivat vielä laittaa hyvitykseksi siemeniä tulemaan tätä seuraavaa kasvukautta varten.

 

Toinen noista "ongelmalajikkeista" oli tuo kuvassa oleva Uchiki Kuri.

Käsityörintamalle ei tällä hetkellä kuulu kovinkaan kummia. Piirtelin Ottobrestä kaavat haaremihousuja ja leggingsejä varten. Vielä en ole päässyt kankaita leikkaamaan. On vielä tuon muuton jäljiltä niin paljon kaikkea muuta, että ompeleminen on jäänyt vähän sivuosaan. Neulonut kyllä olen. Tytölle työn alla ollut villatakki Seiskaveikasta alkaa olla loppusuoralla. Hihat täytyy vielä kiinnittää ja napit myös. Neuloin hihat pyörönä ja takin yhtenä kappaleena, joten päättelytyötä ei juurikaan ole. Ajattelin virkata rintamukseen värikkäitä kukkasia tai vastaavia "koristeita".

 

Nallesta on myös työn alla tytölle villatakki - raglanhihainen. Tuosta alla olevasta.

 

 

Tässäkin neuloin hihat pyörönä ja etu- ja takakappaleet yhtenäisenä. Lisäksi kun kyseessä on raglanhihaneule, niin hihathan luonnollisesti kiinnittyvät neuloessa muuhun takkiin, joten tässäkin tulee vain vähän päättelytyötä. Tällä hetkellä on menossa loppuhuipennus, eli olen neulomassa kaarroketta.

Välihommana ja lankojen loppuja kuluttaakseni neuloin raitapipon Katian Sherpa langoista - leijonankeltaisesta, ruskeasta ja vaaleansinisestä. Tein sellaisen hiippamallisen omalla ohjeella. Puikkoina pyörö 4mm ja silmuikoita 60.

Näistä kaikista kuvaa myöhemmin, nyt kun tuota valoakin alkaa taas olla ja saa otettua kuvia ilman sitä karseaa salamaa.

 

Moikkelis!