Joo, siis ulkona ollaan oltu ja pihaa laitettu. Meidän pihamaallahan oli nurmikkoa valmiina korkeintaan 10 neliötä ja loput kivellä ja soralla. Tontin koko vajaa 700 neliötä... Ei siis mikään lapsiperheen unelma pihamaa. Lisäksi lähes jokaisessa istutuspenkissä oli piikikästä ruusua. Ruusu on ihan kaunis kukka - maljakossa. Puskana niistä en niin välitä. Melkein kaikki ruusut kaivoin ylös ja siirsin "parempaan" paikkaan. Pihamaan käytön kannalta parempaan, koska ruusujen kasvupaikkavaatimuksista minulla ei ole mitään tietoa. Ruusujen tilalle tuli timanttituijaa, pallotuijaa, minipallotuijaa, sinilaakakatajaa... Ja nämä istutettiin katekankaan kanssa ja viimeisteltiin kuorikatteella. Nurmikkoa perustettiin entisen kivi-/sorapihan tilalle noin 200 neliötä. Lisäksi istutettiin kaksi uutta kääpiöivää omenapuuta ja siirrettiin piikikkäät karviaispuskat pois kulkureitin varrelta. Nyt odotellaan sadetta, että nurmikko alkaisi kunnolla itää.

Ulkona on tosiaan tullut oltua. Sisähommat ovat jääneet ihan unholaan. Pyykkirumban olen pyörittänyt "siinä sivussa" ja astiat saanut laitettua koneeseen ja pois. Muutoin kaikki on jäänyt. Viikonloppuna yritin hiukan siivota, kun tuntui, että on niin likaista. Vein matot ulos ja pesin lattiat. Imuroituhan meillä on ihan säännöllisesti, mutta jotenkin se kaikki pöly ja roskat osuu silmään, kun valoisaa aikaa on vuorokaudessa ja niin paljon.

Neulomiset ja virkkaukset ovat saaneet siirtyä nyt kesälomalle. Tytölle sain viime viikolla ommeltua loppuun viidet housut. Kaksien ompelun olin jo aiemmin aloittanut ja muihinkin olivat jo osat leikattuina. Ompelu - tai oikeastaan saumurointi - oli saanut väistyä jonkin muun homman tieltä. Kontista ostetusta velourista ompelin kahdet haaremihousut Ottobren kaavoilla ja lisäksi samasta kankaasta tuli vielä leggingsit resoreilla. Myllymuksuilta joskus aikoja sitten tilattu norsu-froteen pala riitti kaksiin leggingseihin - nämäkin resoreilla.

Katsotaan, mitä sitä seuraavaksi keksisi. Tekisi mieli ommella tytölle tunikoita Marimekon trikoista. Ainakin musta/beigeä pallotrikoota olisi jo valmiina...

 

 

Moikkelis!