...tai paremminkin paluu arkeen. Kesä meni. Siinä se lyhykäisyydessään. Minua ei kyllä yhtään harmita, koska olen enemmän syysihminen. Nautin pimenevistä illoista ja syksyisestä tuulen puhalluksesta ja tuoksuista. Olen ehtinyt sienestämäänkin! Ja voi että sitä nautintoa. Harmittaa vaan, että kerralla saatiin talven suolasienet kasaan. Enää ei tarvitse (eli saa) lähteä metsään sillä verukkeella, että pitää kerätä sieniä säilöön. Vielä sinne kuusikkoon on mentävä. Ainakin keräämään tatteja.

Kesä meni touhutessa ulkohommia. Pihamaan laittoa ja kasvien siirtämistä uusiin paikkoihin ja uusien istuttamista. Neuleet ja virkkaukset jätin suosiolla nurkkaan, koska välillä oli niin kuuma, että puikkojen tai koukun ja lankojen pyörittely ei houkutellut pätkääkään. Jotakin pientä sain sentään ommelluksi. Toissa viikolla tartuin jälleen puikkoihin ja neuloin kolme pipoa.

 

     

 

Nämä valmistuivat koulutuksessa istuessa. Sopivan aivotonta tekemistä täysin omalla ohjeella. Pipojen koko on noin 50 cm, eli pienen lapsen päähän sopivia. Lankana on joskus Anttilasta mukaan napattu Silke Tweed, joka sisältää nimensä mukaisesti silkkiä, puuvillaa, villaa ja jotain keinokuitua. Ihanan ohkainen lanka, jota oli helppo neuloa. Tosin puikolla ei luistanut kovinkaan hyvin. Kaikki pipot ovat erilaisia ja lankaa niihin kului yhteensä 100 g.

Tyttö tarvitsi syksyksi kevyttoppatakin. Tiedättekö, että lasten ulkovaatteet on ihan järkyttävän hintaisia! Välikausitakki maksaa sellaiselle polvenkorkuiselle noin 100 euroa, jos haluaa sen kestävän edes jonkin verran sadetta. En suostu moiseen! Päätinkin, että ompelen tytölle takin, kun Kangastukusta saa laminoituja kankaita melko edullisesti ja eihän sitä kangasta paljoa kulu pienen lapsen vaatteeseen.

 

     

 

Tuloksena taivaansininen kevyttoppatakki kokoa 86 cm. Kaava on jostakin jo vähän vanhemmasta Ottobrestä ja modasin sitä jonkin verran. Laitoin muun muassa hupun reunaan säätönyörin ja jätin takista kanttaukset pois. Lisäksi tein takkiin liimasaumat saumateipillä, joten pitäisi kestää reilumpaakin sadetta. Takin kangas on Reimatec:iä, anti-pilling polarfleeceä ja hihansuut ulkoiluvaateresoria. Nepparit loppuivat harmikseni kesken, joten pitänee käydä hakemassa uusi paketti, että saa lisättyä vielä muutaman...

Loppuun vielä kuva tytölle ompelemastani siistimmästä välikausitakista, josta uupuivat nepparit. Nyt nekin ovat paikoillaan!

 

 

Työn alla on muuten jälleen jotakin neulottavaa... Villahaalari vauvalle.

 

 

Moikkelis!