Kohta on joulu! Apua, paniikki! No ei sentään... Päätin, että tänä vuonna en hössötä lahjojen kanssa. En jaksa. Ostan vain muutaman lahjan ja nekin jotain sellaista tarpeellista ja kestävää. Tai sitten vaan viinipullon. ;-)

Tyttö saa lahjaksi paikallisessa vankilan pajassa tehdyn keinuhevosen, kiikkutuolin tai jotain vastaavaa. Hevonen on jo varattu, että eivät pääse loppumaan kesken. Olen vielä vähän kahden vaiheilla, että olisiko se sittenkin tytön syntymäpäivälahja, koska hän on syntynyt vain muutama päivä ennen joulua ja pitäähän silloinkin olla jokin lahja. Pitää vielä pohtia asiaa... Vankilan myymälä on sellainen aarreaitta, että sieltä tekisi mieli hankkia yhtä sun toista. Aivan mahtavia tuotteita! Kunnollista käsityötä, eikä hinnatkaan ole älyttömät. Kohtahan on taas kädentaitomessutkin tulossa, joten varmasti sieltäkin löytyy jotain kivaa...

Tilasin ompelukoneeseeni teflon-paininjalan. Ompelin tytön kevyttoppatakin laminoidusta kankaasta ja se oli kyllä työn ja tuskan takana tavallista paininjalkaa käyttäen. Teippien kanssa en ala tappelemaan, koska ne irtoilevat ja lisäksi paininjalka on sen hintainen, että ei sen hankinta edes mietitytä. Onpahan jokin syy käydä ompelukoneliikkeessä, että saan sitten samalla hankittua neuloja saumuriinkin. Ovatkin olleet listalla jo jonkin aikaa...

Ompelutöitä olisi vino pino odottamassa. Eilen sain valmiiksi kaksi pitkähihaista paitaa tytölle. Neiti kasvaa niin uskomatonta vauhtia, että koko ajan tuntuu jokin vaate jäävän pieneksi. Nyt meillä on taas pula housuista. Onneksi kankaita on jo valmiina! Pitkähihaisia paitojakin on ommeltava useampia, koska päivähoidossa likaantuu ainakin yksi paita per päivä. On sitten mitä pyörittää pesusta pitoon.

Kävin ostoksilla Sampsukassa jokin aika sitten ja sain aivan ihanaa pöllöfroteeta ja pupuvelouria. Ovatkin näköjään loppuneet valikoimasta... Velour on työn alla ja siitä on tulossa haalari vauvalle ja leggingsit  tytölle. Froteeseen en ole vielä ehtinyt koskea, mutta jotain saman tyylistä varmaan siitäkin. Ne kankaat on aivan ihania! Merinovillaneulos on uskomattoman paksua ja pehmeää! Muualta en ole kyllä vastaavaa löytänyt. Sitä on varmaan pakko vielä hakea.

Neulontahommana oleva vauvan villahaalari on nyt menossa toisessa lahkeessa. Malli on uusimmasta Novitasta ja kokona on 60 cm. Haalariin kuluukin aika paljon lankaa, koska yhteen lahkeeseen sain uppoamaan noin 50 g Regian Silk -lankaa. No, tuokin lanka on hankittu jo vuosia sitten ja hyvä siitäkin on jo päästä eroon. Neuloin siitä pari vuotta sitten tytölle haalarihousut ja hupputakin. Nämä nimittäin.

 

 

Takista olikin vain joku surkea kuva, joten en laita sitä tähän... Löysin jo tosi monta ihanaa mallia neuletakkeihin, -jakkuihin ja -housuihin. Luulenpa, että kohta on pakko iskeä puikoille villaleggingsit tytölle.

Moikkelis!