Piipahdin lauantaina Kädentaito-messuilla. Viitisen minuuttia jouduin jopa jonottamaan ulkona messuille pääsyä, kun olin niin aikaisessa. Jälkikäteen ajatellen oli ihan fiksu veto rynniä paikalle ensimmäisten joukossa, koska muutamaa tuntia myöhemmin paikalla olikin jo täysi tungos. Sitä paitsi ehdin saada kaikki parhaat päältä. ;-)

En tiedä, kuvittelinko vain, mutta mielestäni viime vuonna oli enemmän näytteilleasettajia. Lisäksi monella ständi oli kooltaan vain kolmasosan tai puolet aiempiin vuosiin verrattuna. Toki mukana näytti olevan myös uusiakin myyjiä. Sampsukan mukana olo oli mukava yllätys. Ständiltä tarttui mukaan murretun keltaista ja limenvihreää resoria, sekä 17 kerää lankoja - Sublimea sekä Lanettea, á 1€!

 

 

Värit toistuvat kuvassa aika hyvin, sillä Lanett on tuollaista laventelinsinistä ja Sublime oliivinvihreää.

Lankoja yritin bongata useammastakin paikasta, mutta tarjonta oli jotenkin vaatimaton. TaitoShopin pisteessä oli joitakin TeeTeen lankoja, mutta mikään ei oikein sykähdyttänyt. Nyt kun tarkemmin ajattelen, niin pienten valmistajien lankoja ja hahtuvia ei ollut juuri ollenkaan tarjolla. Aiempina vuosina olen ostanut messuilta mm. hahtuvaa ja suomenlampaan villasta valmistettua huopuvaa lankaa sekä sekoite sukkalankaa, mutta tänä vuonna niitä ei ollut myynnissä yhdessäkään pisteessä. Tai ainakaan en niitä huomannut. Höh!

Lankojen ja resorin lisäksi kassiini pääsivät vain yöpukupussipupu tytölle, paikallisen leipomon herkkuja sekä puunkantovasu. Tädilleni viemiseksi ostin käsintehdyn pöytäkynttilän. Varsin kurja messusaalis siis. Viime vuonna ostin messuilta mm. pienen tuottajan lankaa, lampaantaljan, puisia kakkulapioita, hopeakorun yms., joten kauas jäätiin tästä saaliista...

Perjantaina käväisin taas Kontissa katsomassa, josko löytäisin tytölle talveksi nahkasaappaat. No ei löytynyt nahkasaappaita, mutta löytyi Nokian thermokengät, joissa varret ovat neopreeniä ja teräosat kumia tai vastaavaa. Olivat lähes uudenveroisessa kunnossa, mutta likaiset. Laitoin heti kotiin mentyä pesuaineveteen hetkeksi likoamaan ja pesin pehmeällä harjalla ja pesusienellä. Kuivuttua pyyhkäisin vielä mehiläisvahan teräosiin. Tuli muuten aikas hyvät kengät muutamalla eurolla. Neiti lähtikin tänään hoitoon nuo kengät jalassaan.

Vauvalle löysin tulevaa käyttöä ajatellen täysin uudet Superfitin goretex kengät. Laputkin olivat vielä paikoillaan ja hinta 4 €!!! Olin aivan puulla päähän lyöty ja ajattelin, että voiko olla totta. Katsoin vielä lapusta, että oliko laitettu vahingossa väärä hinta, mutta "lasten kengät" siihen oli merkattu. Vauvalle löytyi myös kahdet housut ja tytölle Name it:n uudenveroiset polvihousut.

"Pukinkonttiin" laitettavaksi löytyi Shepherdin uudet tohvelit. Laputkin olivat vielä paikoillaan. Taisivat olla nuo alla olevat. Ja juuri punaiset!

Kuva. Brandos.fi

 

Tällä kertaa löytyi myös kankaita - ohutta interlock trikoota sekä vaaleanpunaista hennosti harmaalla ruudutettua villakangasta. Molempia on erittäin reilut palat ja varsinkin villakangas tuntuu erittäin laadukkaalta. Villakankaasta teen varmaankin tytölle kaupunkitakin, kunhan pääsen taas keskittymään ompeluhommiin.

Tein tälläkin Kontti-käynnillä erittäin hyviä löytöjä itselleni. Löysin aivan uudenveroiset Caterpillarin varsikengät 8,5€:lla!

 

 

Katsokaa nyt noita. Kenkiä on varmaan vaan kokeiltu jalkaan tai käytetty korkeintaan muutaman kerran. Pohjissa, sisällä tai pinnassa ei ollut mitään käytönmerkkiä. Itse nappasin ne jalkaani heti seuraavana päivänä ja olenkin nyt kävellyt niillä kolme päivää. Toinen löytöni oli myöskin kengät, nimittäin balleriinatossu-tyyliset mustat Aran nahkakengät pienellä kannalla. Nämä ovat varmaankin täysin uudet. Jes, mitä löytöjä taas!

Moikkelis!