Tein pienimuotoisen katsauksen Novitan Talvi 2011 numeroon, joka hyppäsi viime viikolla marketissa käydessä ostoskoriini. Yllättävän monta mieluisaa mallia olikin mukana ja näistä erityisen monta aikuisille. Oli siellä niitä hyviä lasten mallejakin ja muutama kiva jouluinen juttu bonuksena.

 

 

Erityisesti ns. miesten malleista löytyi montakin tosi kivaa ja omaa silmää miellyttävää vaihtoehtoa. Nämä kaksi - ja erityisesti tuo vasemmanpuoleinen - ovat mahtavia!

 

     

 

Mutta tämä vie kyllä voiton!!!

 

 

Superhieno! Ja todella ihanat värit. Rennolla ja tyylikkään ajattomalla tavalla miehekäs. Jos jaksaisin väkertää kirjoneuletta siihen tahtiin, että paita olisi meidän miehuudelle valmis ennen ensi kesää, niin laittaisin heti puikoille. Olen vaan niin armottoman laiska ja hidas kirjoneuleiden kanssa, että parempi jättää suosiolla väliin.

Naisten malleista mikään ei oikein miellyttänyt. Jotkin olivat ihan ok, mutta mitään tajunnanräjäyttävää ei tosiaan löytynyt.

 

     

 

Nämä kaksi olivat ihan ok. Pitsineulepusero ei kyllä ole yhtään omaa tyyliä, joten itselleni en sitä neuloisi. Pitkä takkikin - ja varsinkin tuo väri - ovat jotain sellaista, joita en omassa pukeutumisessa suosi. Molemmissa on kaunis malli ja pinta.

Itselleni voisin tehdä tämän.

 

 

Kaunis ja mallina yksinkertainen, mutta neulokseltaan erilainen. Värikin on passeli! Lankana oli muistaakseni Rose Mohair, josta en juurikaan välitä, mutta ainahan sen voi vaihtaa.

 

Lasten mallit olivat simppeleitä ja enemmän sellaista perusvarmaa kuin yllätyksellistä.

 

     

     

 

Näistä eniten iskivät nuo alakuvien takit. Molemmat on tosi kivoja. Malliltaan yksinkertaisen rouheita ja rustiikkisia ja juju lähinnä langassa ja sen tuomassa struktuurissa. Vasemman yläkuvan raitapaita on tosi perusmalli, jota voisi olla vaatekaapissa useassa eri värissä. Oikeanpuoleisen yläkuvan takki taas on ihana väritykseltään ja pintaneule tuo siihen kivasti eloa. Tykkään näistä kaikista!

Jotakin ihanan hömppää ja jouluistakin oli mukana.

 

     

 

Nuo siivet on hauskat, mutta en oikein tiedä, mihin ne loppujen lopuksi sijoittuisivat. Jos meillä olisi kelohirsinen mökki, niin kuuluisivat kyllä ehdottomasti sen "jouluasuun". Kuusenalusmatto pääsi ihan mietintämyssyyn asti. Meillä on ollut jo monena vuonna käytössä sama juuttimatto, joka on jostain marketista ostettu. Katselin jo viime vuonna sitä sillä silmällä, että joutaisi roskikseen. Mutta mitään samanlaista en kyllä halua tilalle! Tuo huovutettu versio olisi kyllä kiva - ja varsinkin valkoisena. Mutta meneeköhän ihan likaiseksi, kun päälle nakkaa oikean kuusen? Hmmm... Kuusesta kun tippuu paitsi kaikenlaista roskaa, myös neulasia ja niiden mukana pihkaa. Ja toisaalta lahjapaketit on aina kääritty värikkäisiin papereihin, joista varmasti irtoaa väriä. Olisihan tietysti muitakin värejä, mutta tuo valkoinen tuntuu vaan parhaimmalta... Jään pohtimaan asiaa.

Moikkelis!