Kylläpä venähti tuo bloggaustauko melkoisen pitkäksi. Syynä joulukuun alusta alkanut äippäloma, 5.12 syntynyt pieni poika ja nettiyhteydettömyys kotona. No, nyt on jo jossain määrin päästy perus arkipyöritykseen, kun vauvakin on JO 2,5 kk ja sain netinkin kotiin pitkän mankumisen jälkeen. ;-)

Käsitöitä en ole sentään unohtanut ja heittänyt syrjään vaipanvaihdon tieltä. Synnytyslaitoksellakin minulla oli mukana lankaa, puikot ja käsityölehti. :-) Synnytyksen jälkeisenä päivänä neuloin uudelle tulokkaalle ensimmäiset omat villasukat. Tytön entisiähän hänelle jo oli... Lankana muuten konepestävä Raggegarn, puikkoina 4 mm sukkapuikot ja silmukoita 24.

Nyt olen pakertanut tytön villaleggingsien sekä kahden neuletakin parissa. Kävi nimittäin niin, että päätin neuloa leggingsit valmiiksi, mutta lanka loppui kesken. Sitten otin käsiini neuletakin ja päätin neuloa sen loppuun, mutta minulla ei ollut hihoja varten sopivankokoisia sukkapuikkoja. Aloitin sitten kolmannen työn - toisen neuletakin ikiaikaisesta Teddy Galaxysta. Ohje on hauska, sillä neuletakki aloitetaan edestä alhaalta ja neulotaan yhtenä kappaleena takakappaleen helmaan. Hihat luodaan, neulotaan ja kavennetaan paikoilleen.

 

 

Kuvassa Mambosta valmisteilla oleva neuletakki - takki numero 1 - jonka hihoja varten ei ollut sopivan kokoisia sukkapuikkoja. Nyt on! :-) Mukissa on maitokahvia, joten eikö olekin aivan maitokahvin väristä lankaa?

Neulomisen lisäksi olen surautellut tytölle uusia housuja. Leggingsejä pääasiassa, mutta olen tehnyt myös kahdet haaremihousut. Vielä olisi jokunen housu ja paita ommeltavana...

 

 

Tuosta pinosta olen jo ommellut varmaankin viidet tai kuudet housut sekä yhden tunikan. Kuvassa olevat sydänkankaat on tilattu Kangastukusta ja kuvassa niistä näkyy nurja puoli...

Kävin piipahtamassa taas Marimekon tehtaanmyymälässä ja jotain tarttui matkaan. Ei ollut oikein hyvä valikoima tällä kertaa.

 

     

 

 

Perus raitakangasta oli muutamassa eri värissä ja minä valitsin musta-oranssin. Lisäksi ostin kokeiluun tuollaista kirkkaan pinkkiä pellavasekoitetta. Kankaassa on jännä pinta, joka tuntuu vähän muoviselta. Paras löytö on alimmaisen kuvan kangas, joka sopii esimerkiksi takkeihin, koska se on vähän paksumpaa. Värinä aivan ihana tumma myrkynvihreä pinkeillä juovakuvioilla. Maiskis, mikä kangas!

Esittelen vielä eräät kangaslöydöt, jotka tein taannoin Kontista.

 

 

Oikein tummansininen velour. Todella kaunis väri ja laadukkaan oloinen, melko paksu ja tiheäneuloksinen kangas! Lisäksi REILU pala villasekoitekangasta. Väri hennon vaaleanpunainen kera hentoisten harmaiden kuvioiden. Pinnassa hauska struktuuri kudonnan tuloksena. Erittäin tiheä kudonta ja tasainen, nypytön pinta. Velour maksoi 2,5 € ja sitä on noin metri. Villakangasta on varmaankin lähemmäs kaksi metriä ja hintaa taisi olla nelisen euroa. Kävin Kontissa jälleen viime viikolla - noin kuukauden tauon jälkeen - ja löysin itselleni uudenveroiset talvikengät, jonkin verran vaatetta lapsille sekä pinon kankaita - thaisilkkiä, laminoitua ulkoilukangasta, villakangasta sekä collegekangasta. Kankaiden hinnoittelu oli muuttunut ilmeisesti vuodenvaihteessa palahinnoittelusta painon mukaan hinnoitteluksi. Kilohinta oli 4 €. Koko kangaspinoni tuli maksamaan vain 6,8 €! Se on kyllä todella vähän, koska mukana oli noin kahden metrin pala aitoa silkkiä ja kaikkiaan kankaita oli 1,7 kg.

Taidanpa napata puikot hetkeksi käteen. Lapsukaiset ovat nukkumassa, joten tässä olisi hetki OMAA aikaa. ;-)

Moikkelis!

 

ps. Kiitos kommenteista! Thank´s for the comments - those written in english also.