Olen tähän asti noudattanut puutarhanhoidossani mahdollisimman luonnonmukaista toimintatapaa, eli en ole käyttänyt minkäänlaisia torjunta- tai suoja-aineita. Lannoitteena olen käyttänyt hyötykasvien osalta vain kanankakkaa. Mahdolliset kirvat olen yrittänyt häätää mäntysuopaliuoksen avulla ja usein olen siinä onnistunutkin.

Huomasin pari päivää sitten, että omenapuuhun on pesiytynyt kirvoja, joita muurahaiset ahkerasti näyttävät paapovan. Myös koristeomenapuuhun on iskenyt jokin "olio", koska avautumassa olleet kukkanuput ovat nyt muuttuneet ruskeiksi, lehdet eivät näytä avautuvan ja muutamassa oksassa on jotain hämähäkin verkon tyylistä rihmaa. Suihkuttelin puita mäntysuopaliuoksella, mutta marketissa käydessäni huomasin torjunta-aineen, jonka annetaan ymmärtää olevan ympäristöystävällinen, joten otin kokeeksi.

 

Kuva. neudorff.co.uk

 

Muistaakseni tuosta pienestä purkista sai useita litroja käyttövahvuista torjuntaliuosta. Pitäisi tepsiä ainakin niihin kirvoihin. Toivottavasti koristeomenapuuta vaivaavaan ötökkäänkin.

Meidän pihamaalla riesana ovat myös muurahaiset. Muurahaispesiä on tontin perällä ainakin kolme iiiiiiiiisoa. Lisäksi tontti jatkuu puistoalueena, joten luulen, että siellä pesiä on vaikka kuinka paljon. Kahteen isoon pesään ajattelin testata muurahaisliuosta.

 

Kuva. neudorff.co.uk

 

Purkissa on jonkinlaista kiinteää ainetta, sirotetta, jota voi käyttää sellaisenaan tai liuottaa veteen ja kastella suoraan pesää ja muurahaisten polkuja. Hervottoman kokoinen tuo purkki! Riittää aika moneen kastelukertaan.

Nyt vaan liuoksia tekemään ja illemmalla kirvoja ja muurahaisia häätämään.

Moikkelis!