Selailin jälleen kerran läpi kaikki Ottobre lehteni - joiden numerot alkavat tosin vasta vuodesta 2009 alusta. Etsin sopivaa takin mallia tytön takkiin. Tai luulen, että takkeja tulee tehtyä useampia, kun kaapissa on juuri sopivia takkikankaita. ;-)

Kesä-/kevät-/syystakkeja teen ainakin yhden, mutta mieluummin useamman, jos aika ja into vaan riittävät. Suunnittelin jo, että yhden takin voisi tehdä ihan ulkoilukankaasta ja yhden jostain kivasta puuvillasta. Vaikka jostain kierrätyskankaasta, kuten verhosta tai pöytäliinasta. Katsotaan.

 

     

     

     

Näistä malleista suosikkeja ovat ylhäällä ja keskellä oikealla olevat. Keskimmäiset takit ovat enemmänkin sellaisia söpöstelytakkeja yläkuvien takit sporttisempia. Ihania kaikki! Alarivissä oikealla oleva trenssi on "pakko tehdä"-takki! Olen jo pitkään haaveillut trenssistä tytön kesätakkina, mutta missään sitä ei ole tullut vastaan. Nytpä tuli kaava!

 

Talvitakki/-takkeja on ehdottomasti pakko tehdä! Jotain seuraavista malleista luultavasti.

 

     

     

     

 

Tuollainen "turkki" , joka alakuvasta vasemmalta löytyy, tulee varmaankin jossain vaiheessa tehtyä. Kaapista sattuu nimittäin löytymään aikalailla samanlaista tekoturkista kuin kuvassa. Harmaana tosin. Keskirivissä vasemmalla olevaa takinkaavaahan on jo tullut käytettyä viime talven takkiin. Tyttö tykkäsi takista ja sitä tuli käytettyäkin. Toteutin oman versioni reimatecista ja vuoritin polarfleecellä. Ensi talven takin teen ohuemmasta ulkoilukankaasta ja vuoritan jälleen polarfleecellä. Kankaat odottavat jo kaapissa! :-)

Joku peru toppa tekisi myös mieli tehdä. Joku tuon tyylinen kuin ylimmäisessä rivissä vasemmalla olevassa kuvassa. Melko slimmattu ja suhteellisen pitkät hihansuuresorit. Huppu ehdottomasti!  Katsotaan, mihin päädytään.

 

Seuraavien kuvien takkeja voisin harkita tekeväni. Eivät kuulu suosikkeihin, mutta ovat ihan ok.

 

     

 

Kuvissa ei ole ollenkaan villakangastakkia! Sellaisen teen aivan ehdottomasti. Löysin taannoin Kontin kangaspaloista ihanaa villakangasta, joka on aivan kuin tehty takkia varten. Mylläsin nyt Ottobret läpi ja seuraavaksi alan selailla SK:n vanhoja numeroita. Telkkarikin sattui menemään "sopivasti" rikki, joten eipähän tule käytettyä aikaa telkkarin töllötykseen, vaan voi käyttää senkin ajan takkien tekoon. :-)

Moikkelis!