Joopa joo, on taas niin ankea sää. Vettä vaan sataa ja taivaskin on pilvistä harmaana. Ulos ei viitsi lähteä, kun pitäisi pukea kurarytkyt niskaan ja ne on jotenkin niin ahdistavia. Mitäpä siellä ulkona edes tekisi, kun kaikki paikat on märkänä...

Aloittelin t-paitojen ompelua. Miehelle. Hän on pitkä, pitkäselkäinen ja vielä sellaista rotevampaa sorttia, joten kaupoista ei tahdo oikein löytyä mieleisen mallisia t-paitoja. Yleensä helma on poikkeuksetta liian lyhyt. Piirtelin eilen kaavat raglanhihaiseen t-paitaan ja eilen jo surautin yhden kokeeksi.

 

 

Kangas on Kontista taannoin löytynyttä singletrikoota. En nyt viitsinyt vielä laittaa kuvaa koko paidasta, koska pääntieresori vielä puuttuu ja käänteetkin huolittelin vasta saumurilla. Nopeastihan näitä paitoja tekee, mutta kangasta menee tuollaiseen "ison miehen" paitaan ihan tuhottomasti! Oikeastaan kannattaa mieluummin ostaa alennusmyynnistä valmiita paitoja, jos vaan löytyy sopivan mallisia. Jos kangaskaupasta lähtee ostamaan paitakankaita, niin helposti tulee paidalle hintaa 15 euroa tai enemmän.

Tyttö tarvitsisi sellaisen kevyen ulkohaalarin, jossa olisi vain ohut vuori. Kaappiin on onneksi tullut hamstrattua jokunen pala ulkoiluvaatekangasta, joten ei tarvitse nyt varta vasten tilata kangasta. Päädyin sitten seuraavanlaiseen väriyhdistelmään.

 

 

Kankaat ovat Kangastukusta tilattuja FOV-kankaita, väreinä tumma harmaa ja lämmin keltainen. Tuo keltainen on minun mielestäni enemmänkin neonkeltainen, mutta kai se rippuu katsojasta. Vuorin teen keltaisesta vuorikankaasta, jota löytyi viimeksi Kontissa käydessä. Kunhan taas saisi etsittyä sopivan mallin ja piirrettyä kaavat ja leikattua kappaleet ja tilattua Kangastukusta saumateippiä, joka on taas lopussa...

Viimeisimmän Kontti-käynnin löydöistä on vielä esittelemättäpari tytölle löytynyttä vaatetta.

 

Ellen erittäin hyväkuntoinen toppi, 2,5 €

UCB:n neulebolero, erittäin hyväkuntoinen, 4,5 €

 

Kaavoja siis piirtelemään.

Moikkelis!