Kesän ensimmäinen mansikkakakku tehty. Ja syöty. Aika säälittävää, että vasta tähän aikaan kesästä sain sen aikaiseksi, mutta ehkä parempi myöhään...

 

1248239267_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

 

Mansikkakakussa pohjana kaakaolla maustettu kääretorttupohja neljästä kananmunasta, neljään osaan leikattuna. Väleissä sokerilla ja vaniljasokerilla maustettua kermavaahtoa - vispikermasta! Lisäksi itse tehtyä mansikkahilloa ja tuoreita mansikoita siivutettuna. Päällä koristuksena kermavaahdon lisäksi puolitettuja mansikoita, suklaarouhetta ja sitruunamelissan lehdyköitä. Kylkeen vielä kuppi kuumaa ja kesä on kruunattu.

Tässä blogauksessa ei taaskaan kuvia käsitöistä. Kävin eilen Eurokankaassa ostamassa tarraa, resoria ja liimakangasta. Tarkoituksena on ommella jonkinlaista "ison mahan vaatetta". Käväisin nimittäin katselemassa tarjolla olevia mammapuolen vaatteita ja ovat ihan törkeän hintaisia. Pakko oli ostaa ensi hätään suorat housut kokouksia varten ja vapaa-aikaan perushousut. Muita ei raaskinut edes katsoa. Käsityölehdissä on kuitenkin jonkun verran tullut vastaan kaavoja, joten kun kangastakin on... Ostin siis mustaa resoria, joka sattui olemaan Marimekon! Myyjä kertoi, että Marimekolta on tullut omistajanvaihdoksen jälkeen Eurokankaalle myyntiin joitakin kankaita. Ilmeisesti ihan perustrikoota. Mutta mukavaa, että me kotiompelijatkin päästään nauttimaan aina silloin tällöin kankaista, joiden laatu on tingitty kohdalleen.

Nyt laitan puikot heilumaan ja jatkan Woolista aloittamaani vauvan nuttua.

Moikkelis!