Näin keskikesän kynnyksellä päätin aloittaa valmistautumisen talveen. ;-) Olen huomannut, että itselläni on sellainen pieni ongelma, että alan miettiä kunkin kauden tarvittavia vaatteita vasta silloin, kun niitä tarvittaisiin jo käytössä. Nyt päätinkin, että parempi liian aikaisin kuin ei milloinkaan.

 

  

 

Anteeksi surkeista kuvista!!! Pienen apulaisen läsnäolo ei oikein auttanut asiaa... :-) Vasemmanpuoleisessa otoksessa - koska eihän tuota kuvaksi nyt voi kutsua - on fleecehaalari Kangastukusta tilatusta antipilling-fleecestä. Kokona haalarissa on 86/92 cm. Resori taitaa sekin olla Kangastukusta. Kaava on jostain vanhasta SK:sta. Tein tytölle jo aiemmin tällä samaisella ohjeella 80 cm haalarin ja se oli käytössä erittäin hyvä. Koko kevättalvi sillä mentiin.

Oikeanpuoleisessa kuvassa on haalari, jonka valmiiksi asti tekeminen taisikin kestää peräti puoli vuotta. :-O Siis sen tekeminen on vaan jäänyt! Osat ovat olleet leikattuina odottamassa, mutta minä laiskimus en ole saanut surautettua kasaan. Eilen päätin, että nyt se on ommeltava ja eihän siinä kauan mennyt. Tai itse asiassa saumuroin. Kankaana Myllymuksuilta tilattu merinovillaneulos. Aika ohutta, mutta varmasti lämmintä. Koko 92 cm. Resori Kangastukusta. Kaavat tähänkin jostain vanhasta - siis todella vanhasta - SK:sta. Ottobressä tai vastaavissa ei oikein ole ollut kaavoja vastaavanlaisiin. Nuo molemmat ovat malliltaan erittäin hyvät - tarpeeksi kapeat ja riittävän pitkillä hihoilla ja lahkeilla. Ulkohaalarin alle on raivostuttavaa yrittää pukea leveänmallista välihaalaria, jossa hihat ja lahkeet loppuvat puoleen väliin raajaa. Mutta näitä tulee meille jatkossakin!

Jospa sitä pääsisi seuraavaksi siirtymään vähän kesäisempiin aiheisiin.

Moikkelis!