Lupasin viime postauksessa kuvia anopin syntymäpäiväkakkua varten muovailemistani "koristuksista", mutta niitä ei nyt tule. Syynä yksinkertaisesti kiire. Muovailin kakun päälle laitettavaksi kaksi kissaa ja neljä ruusua vaaleanpunaisesta marsipaanista - elämäni ensimmäinen kerta! Anoppi tykkäsi, joten se on pääasia...

Viikonloppuna otin itseäni niskasta kiinni ja siivosin pihamaan sekä kasvihuoneen, kasvilaatikot ja -penkit talvikuntoon. Harvinaista minulle! Yleensä raivailen kippoja ja kasvien jäänteitä pois vasta pakkasten tullessa. Nyt tyhjensin kasvipenkit ja -laatikot kaikista kasveista ja keräsin talteen viimeiset tomaatit, kesäkurpitsat yms. Lisäksi levittelin lehtikompostista valmiin kompostin penkkeihin ensi kevättä varten. Vielä pitäisi lisätä hiukan kalkkia...

 

 

Kulunut kesä oli ensimmäinen, jolloin kasvatin mm. talvikurpitsoita. Kuvassa suurin ja kaunein! Painoa 7,1 kg!!! Laskin, että talvikurpitsoita tuli yhteensä 31 kg!!! Määrällisesti ei kovinkaan monta, mutta melko kookkaita. Aika hyvin ensikertalaiselta.

 

                    

 

Suurin jännityksen aiheeni oli talvikurpitsalajike 'Uchiki Kuri'. Jännitin, että tuleeko yhtään hedelmää, mutta teki sitten tämän yhden malliksi. Sadonkorjaajan pöydässäni oman puutarhan tuotoksia: talvikurpitsaa, savoy-kaalia, ruusupapua, 'Big banana red' paprikoita, chilejä ja jalapenoja ja tomaatteja. Lisäksi kasvimaa antoi yrttejä, herneitä, lanttua, purjoa, härkäpapua, pinaattia, avomaankurkkua ja kolmea eri lajia kesäkurpitsaa.

 

 

Eilen oli jo pakko avata ja maistella tuota Japanin herkkua. Aika vähän siemenosaa ja liha ERITTÄIN kovaa. Kurpitsan painohan oli noin 3 kiloa. Pilkoin puolikkaan kurpitsan lihan noin 3x3 cm kuutioiksi ja paistoin uunissa perunoiden ja pienten kesäkurpisoiden kanssa oliiviöljyssä. Nam, mitä herkkua!!! Maku muuttui ihan totaalisesti kypsennyksen myötä ja lopputuloksena oli ihanan mantelinen ja pähkinäinen maku. Mieskin tykkäsi!

Pieni maininta vielä käsitöistä. Regia silkistä tulossa oleva vauvan hupputakki on menossa hupussa, joten aletaan olla sen suhteen jo loppusuoralla. Oheistöinä olen neulonut vauvan kahdet sukat ja yhden hatun. Ja sitten tilasin Ottobren!!! Pari toteutukseen menevää malliakin löytyi jo. Mutta näistä myöhemmin.

 

Moikkelis!