Syksy ja valon määrän väheneminen saavat aikaan melkein pakottavan tarpeen tarttua puikkoihin ja lankaan. Eikä lanka voi missään nimessä olla jotain kevyttä puuvillaa! Villaa ja sekoitteita, mieluiten 3-4 mm:n puikoilla.

Olen tikutellut vauvan villahaalaria menemään aina iltaisin, töllön ollessa päällä. Lahkeet ovat jo samalla puikolla ja haalarin keskikohta neulottavana. Neulon nykyisin mahdollisimman paljon suljettua neuletta, että ei vain tarvitsisi ommella saumoja. ;-)

Haalarin rinnalle oli pakko aloittaa toinenkin neulomus, nk. vaihtoehtotyö. Aina ei jaksa neuloa sitä yhtä ja samaa! Puikoilla onkin villaleggingsit tytölle Novitan Talvi 2010 lehdestä. Lankana herneenvihreä Nalle, koska sitä oli jäänyt kaapin perukoille housujen verran. Tykkään kyllä muutenkin väristä. Ensimmäinen lahje on menossa haarakavennuksissa. Aika nopeaa hommaa, kun pintana on pelkkä 2 o 2 n. Jos housuista tulee hyvät ja tyttö tykkää käyttää, niin voisin tehdä useammatkin. Eri värisiä tosin. Harmi vaan, että Novitan uusimmasta värikartasta ei löydy "oikeita" sävyjä niistä langoista, joita haluaisin käyttää. Mm. Seiskaveikasta ei ole kai vuosiin ollut saatavilla murrettua keltaista. Tai Nallesta. Nuo on kuitenkin sellaisia perus markettilankoja, joita tulee aika paljon käytettyä juuri käyttövaatteisiin.

Tein Novitan lankojen ja hahtuvien värikartoista oman värikarttani. Millainen olisi minun syksyni ja talveni.

 

 

Moikkelis!