Otin viikonloppuna kuvia. Kuvia neulomuksista, kuvia herkuista, kuvia kurpitsoista... Eli kuvia.

 

      

 

     

 

 

Meidän kaupungissa on sellainen Punnitse ja säästä -liike. Kävin siellä nyt ensimmäistä kertaa ja kylläpä on ihana herkkupaikka! Ostin herkkupähkinöitä eli pekaanipähkinöitä! Ne on ehdottomasti parhaita!!! Ostin myös saksanpähkinöitä, mutta ei ne ole yhtä hyviä... Alimmassa kuvassa olevat "pökäleet" eivät ole pähkinöitä (ylläri ylläri), vaan kuivattuja luomu viikunoita. Ihanaa, että sieltä liikkeestä sai myös kaikkea luomu-juttua. Olen aina kauhistellut sitä, miten paljon hedelmien kasvatuksessa käytetään kaikenlaisia torjunta-aineita. Oli siellä paljon muitakin herkkuja, mutta tyydyin sitten noihin. Olisi saanut myös esim. aurinkokuivattuja luomu tomaatteja ILMAN öljyä. Eli siis pelkkiä tomaatteja. Ja sitten oli erilaisia papuja ja siemeniä ja jauhoja yms yms.

 

 

Sitten vielä melko hämyinen kuva omasta luomutuotannosta. Talvikurpitsoita, jotka eivät ole vielä päätyneet purkkeihin. Itse asiassa yksi sai jo uuden kodin. Oranssisin noista kolmesta on painoltaan 6,9 kg. Nuo kaksi muuta noin 4 kg...

Sain otettua kuvia myös valmistuneista neulomuksistakin. No ei niitä nyt kovin montaa ole! Toisaalta en ole kyllä aloittanutkaan

 

 

Hattu vauvalle. Kokoa 1/3 kk. Ohje Garnstudiolta. Langasta ei mitään käsitystä. Nöttönen kirpparilta ostetusta lankapussista. Puikot 3 mm bambut ja kulutus noin 20 g. Pehmoista tuo lanka kyllä on, joten sopii hyvin vauvan vaatteisiin.

 

Myös kahdet pienet sukat on valmistuneet. Lankana suomenlampaan villa - yllättävän pehmeä sellainen. Vauvan sukissahan tuo lanka kestää hyvin, kun ne ovat vain lämmittämässä pieniä jalkoja, eikä niillä tepastella mihinkään. Puikot 3 mm bambut. Ohje oma.

En muista, että mainitsinko jo tilanneeni Ottobren. No nyt tuli ensimmäinen numero sekä lahjalehti. Ja hetihän niistä molemmista löytyi toteutukseen meneviä malleja.

 

 

     

 

 

       

 

Löytyi ohje ihanaisiin tossuihin. Niitä voisi tehdä useammatkin. Haalarin ohje on jo päässyt käyttöön ja haalarikin on jo neppareita vaille valmis. Farkkuhaalarikin olisi ihana ja tuollainen huppujakku on ihan pakko tehdä! Huh, kamalasti suunnitelmia ja niin vähän aikaa...

Muuten vauvasänkyprojekti on edennyt siihen vaiheeseen, että vain loppuhionta ja vahaus puuttuvat. Jeee!!! Miten voikin mennä niin kauan yhden pienen sängyn laittamisessa. Sanonpahan vaan, että maailman tylsintä hommaa raapata ja hioa sellaisia pyöreitä ja kapeita puuosia. Ja kun kaikki maali pitäisi saada pois. Jokaisesta nurkasta ja liitoskohdasta. Huh huh! Itsepähän sitä aloin tehdä. Otin jo mitat patjaa varten ja kun sänky ja patja on valmiina, niin pino lakanakankaita odottaa ompelua. Reunasuojaa varten tyydyin sitten Finlaysonin Aappa-kankaaseen, koska sitä vihreää satumuumikangasta ei saanut mistään. Harmi, koska se oli ykkönen!

Näin köyhin eväin tällä kertaa.

Moikkelis!