Tämä välityö juonsi juurensa puhtaasta tarpeesta! meidä iso-pieni neiti kasvoi juuri kauden kynnyksellä ulos kaikista välikausitamineistaan. Takki meillä kyllä on kaapissa, mutta ei niin minkäänlaisia ulkoiluhousuja. Kontista haalimani kangaspino sisälsi juuri sopivan palan laminoitua ulkoilikangasta - tukevaa sellaista - joten eikun ompelutöihin!

 

     

 

Housujen etupuolelta otettu kuva on aivan epätarkka, mutta ei nyt ole tähän hätään toistakaan. Vasemmanpuoleisessa kuvassa siis housut etupuolelta ja oikeanpuoleisessa takapuolelta.

Housujen koko on 104 cm. Malli ulottuu aivan kainaloihin saakka. Päällikangas tosiaan laminoitua ulkoilupukukangasta ja Kontin löytöjä, kun taas vuori on palakangas Marimekolta. Kuvassa väri ei ole oikea, vaan todellinen väri on sellainen ferrarinpunainen, eli kirkasta punaista tummempi.

Kangasta kului housuihin noin metrin verran. Vyötäröllä on kuminauha, kuten myös lahkeensuissa. Henkselit ovat leveää kuminauhaa ja klipsikiinnityksen ansiosta säädettävät. Housuissa on teipatut saumat.

Kaava housuihin on vanhassa SK:ssa olleiden kurahousujen kaava. Omia modauksia ovat mm. vuorin lisääminen, vetoketju ja olkainklipsit.

Tytölle virkkaamani huivi valmistui ja odottaa viimeistelyä. Tytön ulkohaalari odottaa vetoketjua, koska meidän kaupasta ei löytynyt sopivaa.

 

Moikkelis!