Mikä olisikaan ihanampi päivän aloitus, kun kuppi kuumaa ja lämmittävä neule käsissä...

 

1251269205_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

 

Testasin Pirkan karamellicappuccinoa. Menettelee. Työni kun on pääasiassa takapuolen päällä istumista ja näppäimistön naputtamista, niin on mukava, jos on edes jotakin mieltä virkistävää tarjolla. Siksipä minulla onkin pienimuotoinen elintarvikevalikoima kaapissa.

Mutta se nyt oli ihan toissijainen asia. Kuvassa puikoille päässyt Corallo. Tavoitteena tehdä kauluri. En nyt kuitenkaan ole ihan varma tuosta lankavalinnasta. Kerällä tuntui kyllä ihan pehmeältä, mutta neulottaessa on havaittavissa pientä karheutta. Mietin tässä vielä, että onko liian karhea pienelle vauvalle. Toisaalta jemmassa olisi kyllä kerällinen Lanettea, joka on ainakin pehmeää...

 

Neuloin Woolin neliraidasta myssyn.

 

1251269166_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

 

Valmistui nopsasti. Ohje Novitalta ja kulutus neliraitaa alle 50 g. Puikkoina 3 mm:n bambuSUKKIKSET. Voitteko kuvitella, että kehtasinkin neuloa sukkiksilla. Välillä meinasi hermostuttaa, kun silmukat uhkasivat tippua päästä tai toisesta puikolta. Mutta teräshermoisena ihmisenä (Hah!) jatkoin kärsivällisesti loppuun saakka. "Nyörit" putkiloa, eli onko se nyt sitä icordia...?

Sitten vielä kuvaa tämä kesäisestä sadosta. Ei koko sadosta!

 

1251269132_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

 

Kävin poimimassa kypsyneitä chilejä ja jalapenoja. Osa jo "pisteltiin poskeen", eli käytettiin ruuanlaitossa. Olen kyllä tyytyväinen tulisuuteen. Aiempina kesinä - kerrostaloasukkaana - olen kasvattanut chilit parvekkeella. Tuolloin tulisuus on ollut erittäin pistävää! Sellaiset, jotka ovat testanneet erilaisia chili yms. lajikkeita, tietävät, että tulisuuttakin on erilaista. Se voi tuntua lämpönä koko suussa, poltteena jossakin tietyllä alueella, pistävänä kipuna jne. Aiempien kesien chilit ovat aiheuttaneet siis lähinnä pistävän "takapotkun". Tänä kesänä, kun taimet ovat olleet kasvihuoneessa ja avomaalla, tulisuus on mukavan "pyöreää" ja lämmittävää. Kasvatuksessa on ollut chiliä, jalapenoa ja pepperonia... Mutta kunhan näette ne kurpitsat! Hervottomia!

 

Moikkelis!