Siivoilin viime viikolla kaappeja ja järjestelin lankoja ja kankaita - pääasiassa kankaita - paremmin hallittavissa oleviin pinoihin ja laatikoihin. Yllätyin siitä, miten paljon lankoja onkaan vielä jäljellä, vaikka olen ostanut tämän vuoden puolella vain muutaman kerran lankaa ja neulonut kuitenkin jo useamman takin ja pipon yms. No, toisaalta hyvä, niin ei tarvitse lähteä ihan heti ostamaan uutta. Toisaalta se on myös huono asia, koska vievät aika paljon tilaa kaapeista. Ja tuolle tilalle olisi kyllä muutakin käyttöä.

Kaappeja järjestellessä törmäsin pieneen pinoon keskeneräisiä ompeluksia. Osat olin leikannut jo hyvän aikaa sitten valmiiksi, mutta ompelemista tai saumuroimista en ollut vielä aloittanut. Syynä tähän se, että saumurissa oli väärän väriset langat ja tyttö taas oli laittanut ompelukoneen säädöt uusiksi, joten tikki oli aivan kamalaa! En silloin siinä kiireessä ehtinyt selvitellä syytä huonoon tikkiin, mutta nytpä tein sitten senkin. Langan kiristys oli päin mäntyä, joten siitä se sitten johtui, eikä sen kummemmasta. Vaihdoin saumuriin langat ja uudet neulat ja surautin viimein valmiiksi nuo keskeneräiset tekeleet.

 

 

    

 

Tytölle kaksi pitkähihaista paitaa Marimekon beige-mustasta raitatrikoosta, mustin resorein. Näiden kokona 92 cm ja kaavat Ottobrestä. Eilen oli jo käytössä ja ovat juuri sopivan kokoiset.

Samaista kangasta jäi jokseenkin pieni tilkku, josta sai juuri ja juuri vauvan hatun. Koko taitaa olla n. 40 cm ja hattu on kaksinkertaista trikoota. Olisin laittanut windstopperia väliin, mutta Kangastukusta oli loppu juuri silloin, kun tein tilausta, enkä lähtenyt muualta etsimään. Meneehän tuo hattu sellaisena kevyempänä kesähattuna. Kaava jälleen Ottobrestä.

Tein tytölle jo jokin aika sitten merinovillaisen haalarin Kangastukun merinoneuloksesta. Neulosta jäi jäljelle juuri sopivasti leggingseihin, joten sellaiset nyt surautin tehdä. Vielä jäi muutama pieni tilkku jäljelle, joten pitää katsoa, saisiko niistä tehtyä vauvalle myssyn tms. Leggingsien koko 92 cm ja kaava jokin Ottobren kaavasta muokattu.

Surautin tytölle kaksi collegetakkiakin, joiden kangas löytyi Kontista. Kangaspalalla oli hintaa muutama euro ja siitä sai hyvin kaksi 92 cm takkia ja vielä jäi kangasta jäljelle esim. vauvan takkiin tai housuihin. Kaavana käytin uusimman Ottobren "pappatakin" kaavaa. Takeista puuttuu vielä napit tai nepparit, joten ne pitää askarrella vielä paikoilleen.

Moikkelis!