Kesä etenee 16.6.2010

Hiippailin eilen kameran kanssa pihamaalla, vesisateessa ja mies naureskeli sisällä touhuilleni. Huvinsa kullakin! Pitihän tästäkin kesästä saada edes jokunen kuva otettua!

 

                                  

 

Kuvissa uudet "lapsukaiset". Vasemmalla omenapuu, Pirja ja oikealla kirsikka, Sikkolan kuulasmarja. Aah! Olen aina halunnut omena- ja kirsikkapuita! Nyt minulla on yksi kumpaakin - enempää ei mahdu. Miehen onneksi! On minulla tuolla nurkalla suklaakirsikkakin, mutta siitä en muistanut ottaa kuvaa...

 

 

Yrtit pääsivät uuteen penkiin, eli laatikkoon. Ja miten ovatkaan siirron jälkeen kasvaneet! Tykkäävät ihan selvästi tuollaisesta kohopenkistä. Ja raparperikin on nyt innostunut kasvamaan, kun on toista kesää samalla paikalla.

 

               

 

Myös kasvihuoneessa kasvu on hyvässä vauhdissa. Tänä vuonna kasvihuoneessa on kolmea eri tomaattilajiketta - Bloody Butcher, Black Russia ja Brandywine - sekä chilejä "Cayanne long slim" ja jalapenoja "Chiluacle negro". Tomaateissa kukat kohta aukeavat ja myös chileissä ja jalapenoissa on kukkanuput. Yhteen kuvaan on eksynyt krassin taimia, jotka odottavat astioihin siirtoa.

 

            

 

Kasvulaatikoissa pinaatit ovat jo syöntikokoisia ja salaattiakin ollaan jo poimittu. Tänä kesänä näyttäisi tillikin onnistuvan. Aiempina vuosina paikka on ilmeisesti ollut niin huono, että tillin kasvu on ollut yhtä kitumista.

 

 

Kaihtimien raosta 17.2.2009

Katselin kaihtimien raosta kevään etenemistä. Eli talven viipymistä. Huonolta vaikuttaa. Vielä ei näy merkkiäkään siitä, että kesä olisi tulossa.

 

 

 

 

Kohtahan on jo kevät... 10.10.08

Täytyy valmistautua jo kevään tuloon. Vielä on tietysti talvi tulossa, mutta heti sen jälkeen on kevät. Ja koska keväällä täytyy olla valmiina iskussa, täytyy syksyllä jo varautua siihen, että keväällä on valmiina jotain istutettavaa. Sitäpaitsi keväisin kaikkien sellaisten kasvien - vaativat esikasvatusta tai kylmäkaraistusta ja muuta sellaista - siemenet tulevat kauppoihin ihan liian myöhään. Joten, kun näin kaupan alelaarissa näitä ihanaisia siemeniä ja näin jo silmissäni, miten ne kasvavat ja kukoistavat ja tuottavat kaikenlaista ihanaa herkkua, oli pakko ostaa edes muutama pussi. Ihan vaan muistuttamaan siitä, että talven jälkeen tulee kevät :-)

Jostain syystä nuo kuvat näyttävät aina yhtä huonoilta ja sotkuisilta. Syy varmaan siinä, että en osaa ottaa hyviä kuvia. Tai siis käyttää kameraa oikein. Tai jotakin sinne päin.

Mutta hankinpa sitten paria erilaista kurpitsaa. Muun muassa tuollaista pientä keltaista. Paria erilaista salaattia ja tietysti joitakin yrttejä. Tässähän on toki vain murto-osa siitä, mitä aion laittaa kasvamaan ensi keväänä. Muut kasvien siemenet hankitaan sitten vähän myöhemmin.