Postasin jo joku aika sitten aikomuksestani ommella perus t-paitoja sellaiselle vähän raamikkaammalle miehelle, jollainen oma ukko-kultanikin on. Nykyisin kauppojen valikoimiin kuuluvat paidat ovat melkein poikkeuksetta slimmattuja ja vaikka mitä. Tiedä sitten, ovatko nykymiehet sitten jotenkin kapoisempaa mallia kuin miehet aiemmin vai johtuuko ilmiö siitä, että vain harva tekee enää oikeasti fyysistä työtä, jossa lihakset kasvaisivat. No, lopputulemana voin todeta, että meidän iskälle nuo kaupan paidat ovat järjestään epäsopivia. Jos hartioissa onkin tarpeeksi tilaa, niin keskivartalon kohta on aivan liian iso ja pituutta helmassa ja hihoissa aivan liian vähän. Huomio huomio! Kauppoihin tarvittaisiin miesten perus t-paitoja, jotka olisivat järkevän mallisia.

Ompelin siis miehelle nyt aluksi kolme raglanhihaista perus t-paitaa, singletrikoista. Kaavoihin otin mallia SK:ssa olleesta miesten paidan kaavasta, koosta 58. Pääntieresori meni uusiksi ja leveyttä ja pituutta piti "säätää". Kolmeen paitaan olisi vielä kankaat valmiina, joten paitojen tehtailu jatkuu vielä hetken.

 

Yllä olevan kuvan paita on oikeasti vielä kesken - käänteitä ei ole vielä ommeltu...

 

Tytön takkikin on nyt valmis.

 

     

     

 

Takki on kokoa 98 cm ja kuvassa noin 90 cm pitkän lapsen päällä. Kankaana Marimekko ja vuorissa Kontin löytö. Tuota Marimekon kangasta on saatavana myös väriyhdistelmänä musta/turkoosi. Vähän harmittaa, kun en viimeksi ostanut sitä, koska siitä olisi voinut tehdä seuraavan koon takin. Takkiin on otettu mallia Ottobrestä, joskin muokkauksia on tehty suhteellisen reilusti.

Lopuksi vielä kuva työn alla olleesta ulkoiluhaalarista.

 

     

 

Vain huppu puuttuu. Tämä siksi, että en ole muistanut ostaa mustaa tarraa, jolla aion hoitaa hupun kiinnityksen. Muutoin haalari on valmis ja päässee käyttöön heti syksyllä.

Jes, sade taukosi, joten nyt ulos!

Moikkelis!