Huh! Tuntuu, että vaikka mitä olisi tullut tehtyä ja sitten kun aloin ottaa kuvia, niin "tässäkö se nyt oli". Eli paljon olen suunnitellut tekeväni ja jotakin on tullut tehtyäkin. Loppu aika on mennyt sitten johonkin ihan muuhun!

Taisin mainita ainakin kertaalleen SIITÄ sänkyprojektistani, eli vanhan - 60-/70-lukuisen - vauvan sängyn kunnostamisesta. Sänky on valmis! Kamala urakka! Raappasin ja hioin varmaan 30 tuntia. Nuo pyöreät pienaosat on varmasti jokaisen entisöijän unelma! Ja kuten jo jossakin postauksessa esittelin, uudeksi käsittelyksi tuli tuollaista ympäristö- ja vauvaystävällisempää puuvahaa (Liberon Bloom).

 

                              

 

Hmm... kuvat on oudon keltaisia....  Johtuu varmaan valosta. Inhoan syys- ja talviaikaa, kun silloin ei ole KOSKAAN tarpeeksi luonnonvaloa!!!

Sänkyyn ompelin reunapehmusteen Finlaysonin Aappa-kankaasta. Olisin halunnut sitä Finlaysonin satumuumi-kangasta vihreänä, mutta eipä sitä olisi ollut saatavana kuin lasten pussilakanana. Aappaa vartenkin ostin pussilakanasetin (aikuisten) ja purin pussilakanan. Näin metrihinta oli alhaisempi kuin tilaaminen kankaana. Pehmusteisiin meni vajaa puoli pussilakanaa. Toisesta puolesta ajattelin ommella vauvan sänkyyn sopivia pussilakanoita siten, että taustapuoli on valkaisematonta puuvillakangasta. Pussilakanan hintaa saa siten alhaisemmaksi. Ja samasta määrästä useamman pussilakanan! Niin noista pehmusteista vielä, että jokainen sivu on erillinen. Kiinnitys - kuten kuvasta näkyy - nauhoilla. Ja pehmusteiden alaosassa on tarrat, jolloin täytteenä olevat superlonit saa pois pesun ajaksi. Pehmusteet on tehty omalla ohjeella, mittojen mukaan.

 

Ja hoitolaukkukin, jonka suunnittelin tekeväni Vallilan kankaasta, on valmis!

 

               

    

 

Olen erittäin tyytyväinen!!!! Kankaana siis Vallilan "Katariina Suuri", 1 metri. Tai itse asiassa lopusta kankaasta saisi vielä esim. pienen pussukan... Laukku muistuttaa aika paljon Marimekon läppälaukkua, mutta tehty SK:n kaavoilla . Numeroa en muistanut katsoa... Laukku on kokonaan kaksinkertaisesta kankaasta tehty ja molemmissa kankaissa on liimakangas. Lisäksi kaikki reunat on kantattu keinokuituisella nauhalla, joka todennäköisesti kestää käytössä paremmin kuin ohut puuvillainen kanttinauha. Ohjeesta poiketen koko laukku on tehty samasta kankaasta ja kaikissa kappaleissa on liimakangas. Alkuperäisessä ohjeessa ei myöskään ollut minkäänlaista klipsiä tai vastaavaa, jolla läppä olisi pysynyt kiinni. Laitoin omaani sellaisen. Myös hihnan kiinnikkeet ovat erilaiset. Ohjeessa oli käytetty D-renkaita, mutta itse päädyin käyttämään metallista ja neliskanttista mallia.

Laukussa on siis iso sisätasku, johon mahtuu, kuten kuvasta näkyy, vaikka kokonainen vaippapaketti ja lisäksi esim. tuttipullo sekä muuta tarvittavaa. Tuskinpa tuota kokonaista vaippapakettia tulee aina raahattua mukana, joten ajattelin ommella vielä taiteltavan hoitoalustan, joka kulkee kätevästi mukana. Itse asiassa kangasvarastossa on Marimekon Primavera vahakangasta, josta sellaisen saisi aika kätevästi. Olisi vielä helposti puhtaanapidettävää mallia... Hmm... Mietintämyssyyn!!! Takaisin laukkuun. Eli ison sisätaskun lisäksi edessä on kaksi pienempää taskua, joissa on laskos. Tällöin etuosan taskuun saa esimerkiksi tuttipullon, kun tasku laajenee ulospäin. Takana on siis jakamaton tasku esim. papereille. Kantohihna on kaksinkertainen ja säädettävä. Pituutta noin kolme metriä, joten pitäisi riittää. Hihna on pitkä sen takia, että laukun saa tarvittaessa roikkumaan myös vaunujen työntöaisaan. Ja laukussa on tosiaan vielä alareunassa klipsi, jolla läpän saa suljettua. Klipsin toinen pää on piilossa läpän alla. En tehnyt ollenkaan vetoketjullisia taskuja, koska laukussa ei ole tarkoitus säilyttää mitään pientä ja irrallista sälää. Pienemmille tavaroille ajattelin ommella pussukoita. Ja omassa laukussa tai repussa avaimet yms. tulee muutenkin aina kuljetettua.

Vielä pikainen ompelus Ottobrestä.

 

 

Kuva on onnettoman huono. Anteeksi siitä! Ompelin perus trikoosta kahdet 50 cm pöksyt. Aika tylsän näköiset, mutta luulen, että tulee käytettyä. Muuta en ole Ottobrestä vielä ehtinyt ommella. Kaavoja kyllä olen piirtänyt ahkerasti! Meinasi vaan iskeä paniikki jo tuon vauvan sängyn kanssa, joten se oli ensimmäisenä listalla.

Pitänee seuraavaksi siirtyä jo joululahjojen pariin... Onneksi olen jo neulonut varastoon kaulaliinoja, pipoja ja sukkia.

 

Moikkelis!